fbpx

Weet je niet precies waar je staat en waar je naartoe wil? Dat was ook zo met Samira Brugeman. Momenteel is ze ‘in between jobs’ en aan het onderzoeken waar ze eigenlijk naartoe wil. Via LinkedIn kwam ze op mijn profiel en dat sprak haar enorm aan. Ze heeft niet lang geaarzeld om contact met mij op te nemen en tijdens het telefoon gesprek kon ik haar direct verder helpen. Daarover zegt ze: ‘Door ons contact zie ik nu waar ik sta en waar ik heen wil. Je helpt me om zaken vanuit een ander en lichter perspectief te zien’. Dat is ook precies wat ik doe; jou helpen om je inzicht in jezelf te geven en je te helpen om perspectief te zien. Ik wil dat je voor jezelf in actie komt. Als alleenstaande moeder doe je al genoeg voor anderen, het wordt tijd dat je eens wat voor jezelf doet. Als jij niet van jezelf houdt, wie moet dat dan doen? En hoe kun jij dan van anderen houden?

Laat het verleden los

Veel vrouwen dragen het verleden met zich mee als een last. Dat is helemaal niet nodig. Het verleden is iets wat geweest is, dat hoort daar ook te blijven. Door het steeds weer op te rakelen, blijf jij ermee zitten en kom je er nooit los van. Het haalt je keer op keer naar beneden, terwijl je juist waardevol bent. Wat jij meegemaakt hebt kun je zien als een last die je met je meedraagt, maar je kunt het ook gebruiken om anderen te helpen. Jij bent die ervaringsdeskundige die dat al eens meegemaakt heeft. Daarmee kun je andere vrouwen helpen die door hetzelfde heengaan. Op die manier wordt het geen last, maar een tool, een gebruiksvoorwerp om jouw doel te bereiken.

Word wakker!

Voor Samira werd het duidelijk dat ‘taal’, ‘gesproken woorden’, ‘herkenning’, ‘erkenning’ en ‘zielsverwantschap’ haar heilig zijn. Misschien zijn diezelfde woorden ook voor jou van levensbelang, misschien zijn dat andere woorden. Het antwoord op die vraag zit in jou en kan er via een gesprek uitkomen. Samira voelde zich ‘wakker geschud’: ‘Dit had ik nodig om mezelf verder te ontwikkelen en door te gaan op mijn bestemde pad. Ik ga mijn missie vervullen.’ Is het voor jou duidelijk wat je missie is? Dat kan best lastig zijn, een gesprek kan al heel wat duidelijkheid brengen welke kant jij op zult gaan. Vooral als je al heel lang met vragen worstelt als ‘wie ben ik?’ en ‘waarom ben ik hier?’

Voldoe aan jouw wensen

Soms ben je zo druk bezig met het voldoen aan het beeld dat anderen van je hebben, dat je niet meer toekomt aan wie jij bent en wat jij wilt uitstralen. De lieve dochter, de zorgzame moeder en de lieve buurvrouw, dat kan zijn wat de wereld van jou wil. Maar wil jij dit ook? Is dit het beeld wat jij wilt dat mensen zien? Ben je niet echt zo, maar kom je er niet uit? Dan kan een simpel gesprek al helpen, bijvoorbeeld om je te laten inzien dat je juist in patronen en systemen zit waarin je klein blijft, zoals bij Samira het geval was. Het is aan jou om daaruit te breken en de kracht in jezelf te vinden om te worden wie je diep van binnen altijd al was!

Samira heeft na ons telefoongesprek direct doorgepakt. Niet meer dromen van een vast dienstverband, maar zelf gaan ondernemen; opdrachten binnen halen. Het resulteerde direct in een gesprek met een potentiële klant.
Zo snel kan dat gaan na 1 telefoongesprek. 🤩
You go girl!

WhatsApp chat