fbpx
Nancy Herkul

Samen gaan we op zoek naar je mooiste zelf

Ik ben Nancy Herkul en met “ontdek je mooiste zelf podcast” deel ik krachtige inzichten, inspiratie en praktische tips om jouw mooiste zelf te ontdekken. Je kunt meer dan je denkt, veel meer. Maar door het moederschap en verwachtingen van anderen is wat je zelf wilt, wat naar de achtergrond geschoven. Je bent al zolang ‘moeder’ dat je jezelf een beetje bent kwijtgeraakt. Waar is dat meisje vol met idealen gebleven? Wat is er terechtgekomen van alle dromen die je had? Misschien ben je wat uitgeblust en denk je weleens ‘Is dit alles?’ Dan kan ik je helpen! Ik neem je mee op een zoektocht naar jou. Wie ben jij? Wat zijn jouw dromen en verlangens? Waar ben jij goed in? Wat kun je en wat wil je? Daar gaan we samen naar op zoek, naar jou mooiste zelf.

Lees hier mijn missie

Mijn missie is om alleenstaande moeders te helpen zichzelf te (her)ontdekken. Wie ben je als je kinderen hun eigen leven gaan leiden? Wat wil jij gaan doen? Hoe wil jij je kinderen het goede voorbeeld geven? Wat wil jij je kinderen leren? Doorbreek die vicieuze cirkel van moeders met een uitkering met dochters die ook in een uitkering terechtkomen. Laat zien dat het anders kan!

Als je jezelf gaat ontwikkelen, is de kans dat jouw kinderen een betere toekomst krijgen veel groter. Laat zien wie je bent en wat je kunt. Daarvoor is een ontdekkingstocht nodig, een zoektocht naar jezelf. Ga met me mee om die prachtige zoektocht. Het wordt een geweldige belevenis.

Om jou te helpen, deel ik mijn ervaringen met mijn zoektocht. Ik werd als meisje van vier naar Nederland gestuurd om hier naar school te gaan. Mijn familie bleef achter in Suriname. Toen ik een paar jaar later terug moest naar Suriname, waren mijn familieleden vreemden voor mij. Ik kwam weer bij mijn vader en moeder terecht. Ik kende hen amper meer en zij kenden mij zeker niet. Dat zorgde voor veel onzekerheid en het zoeken naar veiligheid. Hoe ik toch een zelfbewuste en succesvolle vrouw ben geworden, wil ik graag met jou delen. Ik ben alleenstaande moeder van een zoon van dertien.

In de Podcasts delen meer vrouwen hun verhaal. We hebben allemaal problemen gehad en we hebben er allemaal lessen uit geleerd. Die lessen willen we met jou delen, zodat jij ook verder kunt komen. We willen niet dat je blijft hangen in waar je nu zit, maar dat je Je mooiste zelf wordt!

Mirta Breel

Ervaringsdeskundige

Mirta Breell is 46 jaar, ze heeft vijf eigen kinderen en vier pleegkinderen en ze heeft een verhaal: “Vanaf mijn vijfde tot mijn negende werd ik verkracht door familieleden, ik had een gewelddadige partner die me sloeg. Dat reageerde ik uiteindelijk allemaal af op mijn kinderen door hen te slaan. Ik raakte steeds dieper in de problemen, ik kwam in aanraking met drugs en ik probeerde mijn partner te vermoorden. Uiteindelijk zat ik ruim acht jaar in de gevangenis voor poging tot moord en de handel in drugs. Nadat ik uit de gevangenis kwam, bouwde ik veel schulden op. Ik kwam in de schuldhulpverlening terecht. Alles wat ik had meegemaakt, maakte mij zo verschrikkelijk kwaad dat ik heel agressief werd. Ik sloeg mijn kinderen en ik had een vreselijk kort lontje. Ik werd boos om alles. Maar dat is geen gelukkig leven, voor niemand. Ik heb geleerd dat het een keuze is om een slachtoffer te blijven. Je bent slachtoffer geweest en dat is rot, maar de rest van de wereld kan daar niets aan doen. Het afreageren op mijn kinderen hielp mij niet en hen al helemaal niet. Ik moest de regie over mijn leven weer pakken en ervoor kiezen om uit de slachtofferrol te stappen. Dat is moeilijk, want het zat als een fijne warme jas en de buitenwereld leek erg kil. Pas toen ik die jas afgedaan had, merkte ik dat die jas een gevangenis was en ik was nu vrij. Ik leer mijn dochters en zoons nu om naar hun partner te luisteren, ook al ben je het er niet mee eens. Je hoeft niet meteen te gaan schreeuwen als jij ergens anders over denkt, maar je kunt iedereen in zijn waarde laten. Je hoeft niet meteen boos te worden. Ook al maak je zelf een fout, dan kun je nog zeggen ‘Okay’ en weer verder gaan. Leer van je fouten, daar groei je van. Het is een keuze om niet langer het slachtoffer te zijn, maar je eigen verantwoordelijkheid te nemen.”

WhatsApp chat